Viața-n paișpe

Din ce sunt făcuți oamenii răi?

Avem un corp. Ș-avem și-un suflet. Avem o energie, și-avem și o credință. Toți suntem la fel, și totuși nu ne e de ajuns. Ne încăpățânăm să tragem de tipare și etichete, de forme și prejudecăți. Ne rănim și ne scuipăm în cuvinte și sentimente, amorțiți parcă într-un egoism devenit deja obișnuință.

Cu oamenii buni știm care-i treaba. Sau poate nu, că-s prea puțini. Dar nu despre ei e vorba. Ci de ei, îndurerații. Oameni ce n-au fost iubiți, oameni ce nu-s cizelați, oameni ce suferă, sau.. sunt doar frustrați. Sunt ei, cei cu aripi frânte, și suflet tăiat în bucăți. Cei pentru care iubirea e un lux, pusă într-o vitrină scumpă, iar mintea e setată.. să vadă doar umbră.

Suntem plămădiți din același aluat. Doar că iubirea sau ura ne modelează viețile într-un mod pe care noi singuri ni-l alegem. Toți oamenii suferă la un moment dat, cu o anumită intensitate. Și ce facem? Alegem să iertăm, să ne iertăm, să ne inundăm cu iubire de sine și de tot, sau aruncăm cu flăcări, ne zidim sufletul și ne urâțim pe vecie?

Aș spune că.. oamenii răi sunt plini de gol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.