Planeta-Mamă

Importanța sportului pentru copii

Practicarea unui sport in mod organizat poate face bine copilului in mai multe moduri. De la fotbal la scrima, sporturile ofera copiilor sanse de a dobandi si perfectiona aptitudini, de a lucra cu alti copii si cu antrenorii si de a lua parte la competitii intr-un mediu sigur.

In Romania, situatia este ingrijoratoare. Copiii fac tot mai putin sport. Conform publicatiei Gazeta Sporturilor, un studiu realizat de P&G pentru România a confirmat situaţia alarmantă şi a scos la iveală o statistică descurajantă: 43% dintre copiii din România nu practică nici un sport.

Studiile sugereaza ca sportul poate avea, de asemenea, un impact enorm asupra bunastarii psihologice si sociale a copilului. Beneficii precum camaraderia, respectarea autorității, controlul emoțiilor, stimularea de sine, răbdarea, munca în echipă sau dedicarea sunt câteva din motivele pentru care ar trebui să-i încurajăm pe copiii noștri să-și fructifice timpul având grijă de sănătatea lor fizică și mentală, prin mișcare regulată.

Noi pentru David am ales înotul momentan, iar pe măsură ce va crește, mi-ar plăcea, și știu că îl va ajuta mult și învățarea unui instrument muzical.

Ce preferințe au sau ce alegeri ați făcut pentru copiii voștri?

Leave a Reply

Your email address will not be published.