Planeta-Mamă

Pentru mine, copilul e cea mai mare minune pe Pământ


Momentul in care ai găsit in inima ta dorinta de a aduce pe lume un copil, in acceptiunea mea, este adevarata clipa a facerii lui, big-bang-ul fascinantei creatii fara de care nici unul din noi, AZI n-am exista. El vine o data cu gândul si dorinta, fie ca tu știi asta sau nu. Voința a fost plantata, decizia luată. Si începi sa te rogi, si aștepți, si speri, si visezi. Si intr-una din zile, el apare. 

Doua linii roșii pe mine nu m-au bucurat niciodată mai mult decât atunci cand le-am zarit pe testele celor doi copii ai mei. Doamne, ce trăire mi-a invadat corpul! Cum sa va explic.. Parca o fericire deja imensa, ce se afla de multa vreme in sufletul meu, a fost trezita acum la viata. Acela e primul semn vizibil, palpabil, mesagerul adevărului despre bobusorul ăla mic, ce ajunge in sfârșit in pântecul tău, după o lunga călătorie. 

Si creste, si se dezvolta. Tu, împreuna cu el, creati un Univers atât de perfect, in care el este perfect, cu tot ce-i trebuie, acolo in locsorul ăla mic. Si este așa, pentru ca acolo e dragoste. In bobusor, in tine, in lumea ce s-a deschis o data cu el. 

Ceea ce urmează după, ar trebui sa fie o prelungire a acelei iubiri. El pe tine, tu pe el, restul lumii si întregul univers. Nu schimba perfecțiunea, n-o știrbi, n-o îngrădi. Ascult-o, înțelege-o, da-i aripi, oferă-i tot ce ai mai bun, si ea iti va raspunde la fel. Ba nu. Mai mult! 

“Dacă un copil trăiește într-un spirit de acceptare și prietenie, el învață să găsească iubirea pretutindeni.” – Dorothy Law Neițe

Copilul e magie, copilaria e spectacol. Ti se dezvăluie de după cortina o lume cu 1 milion de stări, ce nu le gândeai vreodată, si treci dintr-una intr-alta cu sufletul la gura, ca intr-un roller-coaster. Razi, plângi, ai creierii varza, efectiv te doare mintea la un moment dat. Însă fericirea, va fi mereu acolo. Privindu-te de după colț, gata sa te imbratiseze. 

Tu ești bobul Perfecțiunii. Tu ești iubire! Tu ești copil! 

“Toți oamenii mari au fost mai întâi copii (dar puțini dintre ei își mai aduc aminte).”– Antoine de Saint Exupery

Ce simți tu despre cea mai mare minune de pe Pământ, copilul? Copilul tău. Copilul din tine. 

Foto: N. Dorin Stefan
Foto: N. Dorin Stefan

Leave a Reply

Your email address will not be published.