Rețete cu lingura si paharu’

Chec “Rain du Chocolat”

Desertul acesta a devenit preferatul familiei, după ce eu si Mr.V. ne-am adus fiecare contribuția cu cate o dorinta: el cu mai multă ciocolata si nuca, eu mai pufos si neinecacios. Mie imi place si pentru ca face parte din categoria prăjiturilor rapide, iar pentru mine chiar si 10 minute in plus contează, sa mai pot întinde o rufa sau sa strâng jucării, pana sa înceapă vreunul din copii sa se cațere pe mine :))) Va las mai jos reteta reinterpretată de mine, cu gramaj doar prin linguri, căci am încercat si varianta cu cântăritul si mie mi se pare mai util așa.

Ingrediente:

8 oua

16 linguri zahăr

16 linguri ulei

16 linguri faina

1 lingurița praf de copt

1/2 iaurt la cutie mică

Esența vanilie

2 linguri cacao

1 lingura gem (eu am pus de cireșe făcut de mine)

Nuca după preferința 

Pentru glazura:

80 gr unt 80% grasime

4 linguri cacao

2 linguri zahar

1/2 pahar cu apa

Cu mixerul se bat gălbenușurile peste care se presară treptat zaharul, pana își dublează volumul si se transforma in bezea. Apoi punem esența de vanilie si iaurtul la turație mai mică.

Gălbenușurile se bat cu lingura peste care se adauga treptat uleiul pana are puțin consistenta maionezei. Apoi se adauga ușor peste albusurile spuma, se amesteca cu o lingura de lemn sau spatula, după care presăram ușor si faina amestecată in prealabil cu praful de copt. Totul se învârte cu lingura de jos in sus prin mișcări largi. Acum putem adauga si nuca fărâmițată.

Intr-un bol separat, amestecam doua linguri de cacao cu puțin apa si turnam peste un sfert din compoziție (sau jumătate, cum doriți), plus lingura de gem.

Ungem tava de chec cu ulei si faina si adăugăm cele doua compoziții. Se pune la cuptor la 180 grade, cam 30-40 de minute. Eu fac testul cu scobitoarea, dar si cel olfactiv :))), cand începe sa miroasă frumos in casa.

In timpul acesta, punem apa si zaharul intr-o oala mică, si cand începe sa fiarbă, adăugăm untul si cacaua. Amestecam continuu pana se îngroașa.

Scoatem checul din cuptor, il lăsam puțin in tava sa se răcească, după care il răsturnăm pe un fund (tăiem cu cuțitul pe marginile tavii, ca sa iasă frumos). Aici urmează momentul “rain du chocolat”, in care va ploua cu ciocolata peste chec, si il va îmbraca intr-o aroma specială.

Sper sa ma pomeniți :)))), sa va fie de folos si sa savurati cu cei dragi acest chec de casa.

Îmbrățișări,

Cami

Leave a Reply

Your email address will not be published.