Travel

Let’s Bali – partea I

Știam despre mine că sunt ambițioasă, încăpățânată și cu o doză de nebunie, însă nu credeam niciodată că toate astea mă vor ajuta să plec singură la 10,617.70 km depărtare de casă. 

Trecuse ceva vreme de când încheiasem o relație și mă aflam în plin proces de a mă redescoperi. Iarnă, frig, teancuri de hârtii pe birou, telefonul bâzâia încontinuu, peste tot fețe căzute la datorie, ce să mai.. atmosferă generală de cimitir. Mâna mea pe mouse, cu click-ul pe biletele de avion. Omulețul-Curcubeu de pe umărul stâng îmi șoptea vulgar “Fugi, că eu plătesc”, în timp ce Omulețul-AlbPerlat de pe umărul drept îmi tot repeta calm în surdină “Mai stai, mai stai”. 

Ca să pot obține un moment de liniște în mintea mea răvășită, mi-am șters cei doi omuleți de pe umeri și mi-am spus că, în primul rând, nu mă oprește nimic să fac asta, și doi, vacanțele nu se fac numai în doi, cu gașca sau cu pisica. Iar eu aveam nevoie de un peisaj nou mai mult decât are nevoie rufa de cârlig, chibritul de foc și oierul de oi. În secunda doi, cât ai zice “Bali”, mi-am cumpărat biletele de zbor. Cine avea un zâmbet tâmp pe față?! Evident, EU! Am început să-mi caut și locurile unde aveam să șed, imposibil de imaginat pentru mine până la momentul acela. Îmi propusesem să mă cazez în două zone, prima oprire fiind Ubud, în centrul Bali-ului, iar cea de-a doua Canguu, pe coasta de Sud, unde aveam sa descopăr o minunată priveliște către Oceanul Indian. Prea multe alte planuri nu-mi făcusem, pentru că voiam să mă las absorbită de necunoscut și spiritul de aventură să mă poarte pe aripile lui. 

Iată-mă în aeroport, în data de 27 Februarie 2017, ora 11:55, cu o oareșce frică în sân, dar cu o doză mult mai mare de entuziasm. Am avut două escale, în Amsterdam și Kuala Lumpur, urmând să ajung la destinație pe 28 Februarie, ora 15:25. În tot acest timp și plimbări prin aeroporturi îmi spuneam că dacă reușesc să fac asta, voi putea face orice. Călătoria asta era pentru mine ca o demonstrație de forță interioară și curaj nemărginit. 

Ajunsă în prima locație, m-am cazat la Puri Sebatu Resort. Îmi făcusem o imagine despre “coliba” unde aveam sa înnoptez, prin pozele de pe net, însă realitatea mi-a depășit aștepările.

“Om Swastiastu”, însemnând “Domnul să te binecuvânteze”, mi-au spus cei de la resort, întâmpinându-mă, cu un zâmbet senin și cald. Mi-au pus o floricică galbenă de Plumeria în păr, superb-mirositoare, pe care am regăsit-o ulterior în ritualurile de zi cu zi și de care m-am îndrăgostit. Un băiet umil m-a condus apoi în cameră(v-ați fi așteptat probabil să spun), dar adevărul e că era ditamai căsoaia. Nu am stat prea mult să studiez împrejurimile, fiind deja noapte și frântă de oboseală după atâta drum, m-am trântit în baldachinul imens, iar mici mei companioni, șopârlițele, mi-au urat “noapte bună”. Ce a urmat a doua zi, era parcă desprins dintr-un album foto cu cele mai frumoase landscape-uri exotice.

Ora 06:00 dimineața. Lumina roșiatica a Soarelui-răsare îmi gâdila tălpile și mă trăgea ușor jos din pat. Mă ridic plină de voioșie, căci de fel sunt o persoană matinală, și ies pe terasă. Doamne! Vă zic sincer că mi s-au înmuiat genunchii și pielea mi s-a făcut de găină. Încă reușesc să retrăiesc momentul ăla, chiar și după atâta timp. Mi-am pus mâinile pe balconul de lemn, începându-mi baia de Soare timid ce mi se arăta ochilor de după jungla întunecată. Micul-dejun sosește și el, servit în aceeași atmosferă încărcată de pace. Cred că a fost prima oară când am simțit atât de multă liniște. Nu e ușor să te analizezi, să te auzi, să cauți înlăuntrul tău regrete, convingeri, suferințe, iubiri, blamări. Asta era provocarea mea supremă: să fac pace cu mine însămi. În acel moment am plâns. M-am descărcat de toată greutatea din suflet ce o purtam de atâta timp. Mi-am șters lacrimile și am privit din nou minunatul loc în care mă aflam. Sigur, nu e nevoie să parcurgi zeci de mii de kilometri ca să ai astfel de revelații, dar eu știam că de asta aveam nevoie în acel moment al vieții mele. 

To be continued..

Arhiva personala
Arhiva personala
Arhiva personala
Arhiva personala
Arhiva personala
Arhiva personala

Leave a Reply

Your email address will not be published.