Oameni Frumosi

Arta de a fi Creativ

CREATIVITATEA pentru mine e fascinanta, in orice domeniu as privi, cunoscut sau necunoscut celulelor mele. De fiecare data cand ma întâlnesc cu EA, fie ca-i a mea sau o văd in alti oameni, simt ca inima mi-ajunge la loc si prin ochii mintii adaug bucăți de frumusețe-n suflet.  

“Creativitatea înseamnă străpungerea lumescului pentru a găsi minunatul.” – Bill Moyers

Așa s-a întâmplat azi cu domnul George Toma, pe care l-am întâlnit de dimineața in timpul unei sesiuni de fericire la mare, savurata cu nisip si soare alaturi de copiii si Mr.V. L-am văzut venind de departe, însă i-am remarcat imediat salba de melcisori de la gât, si setul de brelocuri cu tema marina, puse pe taraba degetelor la vânzare. L-am abordat imediat, si l-am întrebat cât costa suvenirul de pus la chei, întruchipat de-o scoica din aceea in care se aude marea. Foarte amabil si binedispus, cu un zâmbet senim pe fata, domnul George imi raspunde: “N-as vrea sa va spun eu, las la aprecierea dumneavoastră” 😃 Ma aplec spre geanta, si scot 10 lei, deși sincer dacă ar fi fost sa ma iau după primul meu impuls, i-as fi lăsat toți banii pe care ii aveam la mine. Însă, am fost tare surprinsă sa văd ca.. el era atât de mulțumit, doar pentru bancnota aia mică. “Si pentru ca mi-ați făcut safteaua, as vrea sa va dau sa va uitați la un album”, ne spune el cu-o bucurie sinceră in voce. Si iată ce-am descoperit:

Va recunosc ca nu ma așteptam la asemenea frumuseți, adevărate opere de arta. Cum sa nu le apreciezi?? Ziceți voi! El in tot timpul asta ne spunea glume, si povesti, arunca in noi cu dragoste. N-aveți idee cât de valoroși ii consider eu pe acești oameni, de la care simt ca pot învata multe, care aduc cu ei vremuri in care parca am mai fost, si care-mi dau o energie atât de faina. Privind acele poze ale creatiilor lui, simteam părți ale sufletului lui. Asta înseamnă pentru mine ARTA. 

George Toma Artizanul

Pe domnul George Toma il puteți găsi aici sau pe fix, căci așa cum spune si el, “e o persoana cu fixuri” 😂

Încurajați ARTA oameni buni, căci “Fericirea nu stă în bani; stă în bucuria realizărilor, în emoţia efortului creativ”(Franklin Delano Roosevelt). Bogatia e in acele obiecte, in acei oameni, bucățele din suflet care vor ajunge la voi, iar circuitul iubirii astfel nu se va opri. 

Îmbrățișări, cu dragoste si devotament,

Cami

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.