Planeta-Mamă

Te-au făcut sa crezi ca nu ești buna, draga mama

Te-au făcut sa crezi ca a avea copii e greu, ca n-o sa te descurci cu banii, ca încă n-ai sa-i oferi toate condițiile si tot ce are nevoie el, ca întâi trebuie sa ai mașina, casa, si un cont grosalau in banca. E normal! E in interesul lor sa muncești ca robu’ si sa crezi ca ce ai nu-i suficient! 

Te-au făcut sa crezi ca nu poti naște natural, ca e greu, ca o sa te sfâșie durerile, ca te chinui, ca te taie, ca pasarica ta nu va mai fi niciodata la fel si ca barbatu’ n-o sa te mai vrea. E normal! E mai usor pentru ei sa-ti facă repede o cezariana. 

Te-au făcut sa crezi si ca n-ai lapte, ca vine greu, ca-ti pocnesc sânii, ca o sa stai tot timpu’ sa-i dai țâță, ca o sa fie dependent de tine, ca o sa te scoale noaptea si o sa tragă de tine ziua, cum o faci sa-i dai in public, ca trebuie sa te mulgi si ca trebuie sa fii in permanenta la cheremul lui, ca o sa-l înțarci greu. E Normal! E in interesul lor sa-ti vândă prafuri, suzete, biberoane, pompe de muls si in curând probabil, țâțe de rezerva! 

Te-au făcut sa crezi ca nu e bine sa-l scoti afara, ca se îmbolnăvește, ca-l trage curentu’, ca se murdărește, ca te târâie in stanga, si ca mai vrea si in dreapta, ca ce stai atâta după el. E Normal! E in interesul lor sa-l duci mai bine la un loc de joaca închis, sa-l arunci in aerul ăla ticsit, cât timp tu iti bei cafeaua si mai dai o geana si pe la țoale. 

Te-au făcut sa te panichezi din orice, ca sta in pământ, ca ia microbi de nu știu unde, ca trebuie sa sterilizezi ca o nebuna tot, ca la prima buba moare sau ca la prima basina leșina! E normal! Au atâtea medicamente de vândut, încât iti îmbolnăvesc si tie creierul înainte de a-l naște. 

Te-au făcut sa crezi ca nu are nevoie de tine, si cum l-ai scos din burta, deja poate sa meargă la munca. Ce atâta alintat? Te-au făcut sa crezi ca îmbrățișare înseamnă răsfăț, ca o sa ti se urce in cap si eheee.. apoi o sa vezi tu! Ca poate sa doarmă si singur plângând, ca e mic, si ce, doar o sa uite pana face 18 ani. Te-au făcut sa crezi ca toți copiii funcționează după calendar fix, si ca la 6 luni trebuie sa stea in fund, la 1 an sa meargă, la 2 sa vorbească si la 3 sa meargă si la olimpiade eventual. E normal! Competiția le convine! Duce la dezbinare! Dezbinarea duce la distrugere in masa si control pe creieru’ tău! 

Te-au făcut sa crezi ca viata este depre a avea, MULTE! Si ca fala cu ele o sa te facă vreun semi-zeu, iar oamenii o sa sa aplece sa te pupe, si o sa ti se închine ca unui Dumnezeu. Te-au făcut sa crezi ca un copil are nevoie de țoale jmechere, de mașini mirobolante cu telecomanda, dă cărucior de treijdă milioane si pătuțuri cu puf de struț, de leagăne cu țșpe funcții, si jucării cat dealu’, ca sa ai si tu ce sa muți. E normal! Consumerismul le convine, ca uite așa, bastanilor banii le vine!

Draga mea mămica, scumpul meu părinte, copilul acela are nevoie de atât de puțin.. iar acel puțin atât de MULT ești TU! TU, așa cum te-a lăsat Dumnezeu ești SUFICIENT, dacă ai in tine bunătate, credinta, dragoste si dorinta de-a trai simplu si frumos, in pace si in dragoste cu natura si cu tot ce ai in jur. Crede-ma ca un copil trăiește si cu ciorba, tocănița si gogoși, supravietuieste cu 5 haine si 3 jucării, dar MOARE fără TINE! Ii tai aripile înainte sa-si ia zborul, ii tai toate șansele de a fi fericit cand el S-A NĂSCUT deja așa! Tot ce trebuie sa faci tu e sa-l urmezi, sa-l ghidezi, SA-L ÎNSOȚEȘTI in drumul lui, in călătoria asta frumoasa numita VIATA! Iar tu, draga mama, ai încredere in tine si-n instinctul tău, ai încredere ca POTI!

EI sunt BUNI, NOI ii STRICAM! NOI am fost BUNI, EI ne-au STRICAT! 

“In the 1970’s, people were exposed to about 500 ads per day. At present, people see roughly 5,000 ads per day. There are 5.3 trillion display ads shown online every year. On average, children see 20,000 thirty-second commercials each year. Adults see an average of 2 million of those on a yearly basis.”

(https://appliedpsychologydegree.usc.edu/blog/thinking-vs-feeling-the-psychology-of-advertising/)

Leave a Reply

Your email address will not be published.