Viața-n paișpe

Mi-e foame de oameni

Lingurile mele bat tare in stomacul sufletului. Cânta, si tot cânta.. stau frumos la masa, așteptând sa apăra de după poarta întunericului, oaspeții de seama ce aduc cu ei un pic de umilința. 

Cadrul e perfect. O masa imperfecta din lemn de stejar, așezată pe o iarba verde-viu la dunga, călcată de doua băncuțe cumintele, ce stau semețe cu mâinile la spate. Un macrame bej traversează bulevardul gusturilor, uitându-se din mers la șervetele ce stau îmbrățișate laolaltă cu tacâmurile suave din lemn. Lângă farfuriile albe fără cusur, o crenguța de brad si una de lavanda chicotesc, șoptindu-si la ureche miresme alese de fericire. Nelipsiti din deschiderea ceremoniei, stau mândri si-așteaptă-n vaza, 9 bujori falnici, deschiși si imaculați. Pe sus luminează licuricii, iar pe jos greierii vibrează doar pe note dulci de jazz. 

Sufletul meu e acolo.. pe tava. Așteaptă.. așteaptă.. si tot așteaptă. Nu sa fie mancat, ci alăturat. Așteaptă toate celelalte suflete înfometate, sa vina cu bucurie, si sa ia un loc la masa. Mâncare e destula, poate chiar prea multă. Dar nu pentru mâncare ne întâlnim, nu-i așa? Vrem sa ne privim in ochi, si s-aruncam un zâmbet. Vrem sa circule in cerc povesti, cu care sa facem cate un nod șnurului dintre noi, pe care sa nu-l mai desfacă nimeni niciodata. Vrem o strângere de mâna, si o bătaie sinceră pe umăr, vrem o gluma buna, un clinchet de caldură pură. 

E nevoie de oameni. Oriunde. Pretutindeni. Dar parca la masa mai mult ca oricând. Nici mâncarea parca nu ne mai dorește, e lehamite si ea, cand ne vede cu sufletele astea. Nu intra! (ridicat din umeri) Nu intra-n stomac, si punct!

Eu am sa pregătesc masa. S-am sa va aștept la ea. Ii e foame cuiva? Rogu-va doar sa va descaltati de noroi cand călcați pe iarba, apoi sa va așezati cu pacea pe băncuțe, iar in loc sa puneti coatele pe masa, mai bine întindeti mâinile spre cel din fata voastră, priviți-l cu voiosie si in felul acesta sa servim împreuna dragostea, la Masa Sufletelor. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.