Viața-n paișpe

E vremea introvertiților

Se întâmpla ca, de la o vreme, sa observ in jurul meu cum tot mai mulți oameni trec prin procesul metamorfozei, si din omiduțele sensibile si firave pe care le știam, sa încep sa le văd un pic din minunatele aripi, superbele culori si zdravanul curaj, puternica dragoste si o sumedenie de calități ce cresteau in taina, in interiorul lor, departe de ochii si părerea nedemna a lumii. Teama de judecata si constientizarea ca sunt “altfel”, au ținut usa coconului lor mult prea mult timp închisă. Insa acum e vremea sa zburam, dragi suflete! 

http://designportfolios.philau.edu/gallery/36311983/Metamorphosis

Întotdeauna mi-am pus întrebări, am căutat răspunsuri, am vrut sa înțeleg de ce viata mi se întâmpla cum se întâmpla, si mai ales, unde trebuie sa ajung. Pe măsura ce experiențele mi se desfășurau, încercam sa le leg cumva, sa cos un fir de care sa ma prind, fir care sa ma duca spre un capăt.. undeva. In tot timpul asta, sufletul meu aduna totul ca o furnicuta (suferintele aveau deja o ditamai cămara a lor), mintea ma împroșca cu mii de pânze de păianjen, iar in tot sinele meu era un haos. Ahhh.. si trăiam totul atât de intens. 

Dualitatea lumii mele a fost aceeași cam dintotdeauna: the extrovert side of me si the introvert side of me🌗Pe de o parte, n-am avut mai deloc probleme in a ma exprima, si aici cred ca m-au ajutat mult și formele de arta la care am avut acces de mică.. dansul, muzica, desenul, dar si diversele experiențe ce m-au pus fata in fata cu mine însămi si mi-au spus(împingându-ma ușor de la spate) “Hai! Haide! Vorbește!” :))) Firea mea sociabilă si voioșia ce o simteam in preajma oamenilor mi-au permis sa cunosc lumea exterioara si sa extrag tot ce aveam nevoie din ea. In același timp, Lupul Singuratic din mine își urla auuuuu-uuurile la toate lunile pline posibile pe care le vedea :))), timp in care mai scărmăna un pic cu labuta in suflet, schelalaind ușor in tăcere, așteptând sa-l găsească cineva. Si tot in tăcere creștea si ea.. LUMEA mea. 

La nivel psihologic, “Carl Jung a fost primul care a dezvoltat aceasta distincție a personalității umane, în anii 1960. Conform acestuia, extravertiții și introvertiții pot fi caracterizați în funcție de modul în care interacționează cu lumea exterioară. Dacă introvertiții preferă să petreacă timp singuri pentru a-și reîncărca bateriile, extravertiții se simt cel mai bine în compania altor persoane.”, scrie aici psihoterapeutul Oana Nicolau.

cdn.dribble.com

Multă vreme n-am știut ce se întâmpla acolo, in adâncurile si străfundurile ființei mele. Știam ca e mult freamăt, multă dragoste, o mare nevoie si o singura întrebare: “Cine sunt?”Credeam ca sunt doar o fiinta mică, defecta, ca ceva e in neregula cu mine, imi cream frustrări vazand ca nu ma încadrez in tipar si imi inchideam ușor-ușor obloanele, dispărând ușor in neant. Ulterior mi-am dat seama ca Dumnezeu ma iubește atât de mult, încât mi-a oferit toate experiențele de care aveam nevoie ca sa aflu adevăratul răspunsul la acea întrebare. Ce-i drept, as fi preferat sa nu-mi trimita doar situațiile hardway, însă asa am învățat ca acelea sunt de fapt lecțiile, ele sunt ușile ce ni se deschid, iar noi avem alegerea de a intra sau nu in portal.

“Cu 75% din populație compusă din extrovertiți, introvertitului ii este ceva mai dificil sa-si trăiască adevarata natura, însă trebuie să rămână fidel propriei persoane, în ciuda presiunii celorlalți de a se conforma societății. În ciuda faptului că nu doresc aceasta recunoaștere, persoanele spirituale din acest gen sunt liderii lumii de mâine, pe măsură ce intrăm într-o nouă etapă de conștiință și conștientizare spirituală.”(aminoapps.com)

„Oamenii tăcuți au cele mai zgomotoase minți.” – Stephen Hawking

Introvertiții simt profund, iar lumea lor e atât de complexa. In confortul căsuței lor interioare, CREAȚIA domnește. Râuri de dragoste si arta traversează prin inimile lor, stabilind ca loc de întâlnire, Planeta-Pământ. Ei n-au nevoie de lumea exterioara. Lumea exterioara are nevoie de ei. 

“Here’s to the crazy ones. The misfits, the rebels, the troublemakers, the round pegs in the square holes, the ones who see things differently. They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them. About the only thing you can’t do is ignore them. Because they change things – they push the human race forward. And while some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.” – Steve Jobs

Speech-ul acesta al lui Steve Jobs, la momentul vizionarii filmului, pe mine m-a emoționat teribil, si de fiecare data cand recitesc sau aud cuvintele astea, fiinta mea vibrează cu fiecare celula, iar sufletul imi spune .. “Mulțumesc”.

Cu toții avem o lume atât de frumoasa, iar aceea e însăși viata, descoperită si trăită din interior.

Tu? Introvertit, extrovertit sau ambivert? Imbratisari, cu multă dragoste, C.♥️

Leave a Reply

Your email address will not be published.